Лице

17.95лв.
Производител: Хермес

от Блага Димитрова

издател: Хермес

раздел: Книги, Художествена литература, Български автори, Нови книги, Книги на Издателска къща "Хермес", Художествена литература, Българска литература, Най-продавани, Нови книги


ISBN: 9789542617631

Наличност: В наличност

Година: 2018г.

Страници: 560 стр.

Размер: 14х21

Тегло: 0.4950 кг.

Корица: мека

Цветност: черно/бяла

Език: български


АНОТАЦИЯ

И един въпрос продължава да отеква в тишината: Какво цените най-много в живота?

Преподавателката по марксизъм Бора Найденова прекарва свободното си време в провеждане на едно малко странно социологическо проучване. За да разбере нагласите на съвременното общество, тя задава въпроса „Какво цените най-много в живота?“. Получава различни отговори: някои – шаблонни, други – искрени.

В процеса на работа тя среща Кирил, един от нейните изключени студенти. Двамата си приличат по тревожното им минало, свързано с налагането на комунизма. Но се разминават в позициите си спрямо идеологията му. Техните спорове разнищват теми като свободата, природата на човека, живота, човещината и истината.

Романът „Лице“ е издаден през 1981 г. Появата му предизвиква гневната реакция на висшите държавни и партийни функционери. Държавна сигурност иззема от книжарниците по-голямата част от тиража и романът е „заключен“ в Сливенския затвор. Реакцията обаче е закъсняла: „Лице“ е стигнал до читателите си. И се предава тайно от ръка на ръка.

Най-продавани

Получавай известия за най-новите стоки